NBR гума маслоустойчива -70Sh

Нитрилната маслоустойчива гума NBR е най-често използвана,  там където се изисква издръжливост на масла и горива,  като например при автомобилните гарнитури и уплътнения и други уплътнителни елементи попадащи в контакт с горещи масла. От маслоустойчива гума NBR с твърдост 70 Shore A се изработват технически артикули от всякакъв тип,  като маркучи,  мембрани, гумено-метални елементи, тампони и окачване на мотори. 

Устойчивостта на NBR гумата към ароматни въглеводороди е по-добра от тази на неопрена. Маслоустойчивата гума е с отлична издръжливост към минерални и растителни масла,  но с относително слаба устойчивост към разяждащото действие на окисляващите разтворители като ацетона,  метил етил кетона и други кетони.

Маслоустойчивата гума на листи от тип NBR е с добра устойчивост към киселини и основи с изключение на тези,  които са с силен окислителен ефект. Издръжливостта на маслоустойчивата гума към топлинно стареене е добра и често се счита за предимство пред естествения каучук. 


За сравнение (0)


NBR маслоустойчива гума 70 Shore

NBR маслоустойчива гума 70 Shore

Маслоустойчива гума (NBR) - твърдост Shore A - 70 Deg.  Описание на материала Нитрилната гума, известна още като маслоустойчива гума (NBR), или още като Buna-N, е една от най-често използваните гуми за уплътнение, поради устойчивостта си на петролно-базирани горива, масла и относително ниската си цена. Маслоустойчивата гума е нитрилен ел..

Показани са 1 до 1 от 1 (1 страници)