Медни гарнитури

Медни гарнитури

Изрязваме медни гарнитури за глави и блокове на двигатели по поръчка или мостра на клиента. Медните гарнитури за двигатели и др. оборудване притежават следните свойства:

1. Проводимост.  Медта е стандартът, според който се измерват всички останали проводници, поради което медните гарнитури предлагат отлична термична проводимост, позволяващи стабилизирането на температурата на главата и блока на двигателите, което позволява по лесна настройка.

2. Медта е с 25% коефициент на еластичност.  Едно от свойствата на медта, за производство на медни гарнитури е че тя се разтяга силно преди катастрофална повреда, поради което дава допълнителна мярка за сигурност, в случай на сериозна детонация.

3. Здравина.  Медта, във варианта й за медни гарнитури притежава якост на опън до почти 2206 bar, сравнено с между 80 bar и 100 bar на стандартните  уплътнителни материали за гарнитури за глави.

 

Как се монтират медните гарнитури?

Медните гарнитури за глави са перфектният избор на гарнитура за нитро-двигатели, турбинирани двигатели и двигатели с висока компресия. Ако се търси динамиката в компресионно отношение,  може да се ползва по-дебела или по-тънка гарнитура. 

 

  1. Медните гарнитури за глави изискват използването на уплътнител за маслените и охладителните магистрали, когато такива са налични.
  2. Медните гарнитури, монтирани на съзтезателни двигатели трябва да се дозатегнат след първоначален пуск, независимо от типа - композитна гарнитура с медно обличане или плътна мед. Производствените спецификации за натяг и последователността за монтаж, обикновено са адекватни в случая.
  3. Оставете двигателя да се охлади достатъчно, за да получите точни показатели. Винаги използвайте динамометричен ключ и го калибрирайте често.
  4. Медните гарнитури изискват чисти, плоски повърхности, които са основно изискване за уплътнение на съзтезателните двигатели.

 


В тази категория няма продукти.