Термометри със стъклена тръба

Индустриалните термометри със стъклена тръба са малки, компактни измервателни уреди за отчитане на температура, със здрава метална конструкция. Този тип термометри с капилярна тръба с течност комбинират в себе си предимства като: лесно отчитане, компактен размер и пригодност за употреба в широк спектър от инсталации, където е необходим икономичен термометър.

Спиртните термометри с капилярна тръба се ползват в тръбопроводи от всякакъв тип, за отоплителни нужди и климатизация на сгради, процесни технологични линии, цистерни, котли и др. Принципът им на действие е разширяването на течността в капилярната тръба, което води до повишаване на нивото й.

Оригиналните ни индустриални термометри със стъклена тръба са с висококачествен полиран и анодизиран в златен цвят алуминиев корпус във формата на буквата “V”. Цифрите на градусите са нанесени върху корпуса и оцветени в черно за по-лесна четимост от дясната страна на скалата и не могат да бъдат изтрити, тъй като са щамповани дълбоко в анодизирания слой, което гарантира дълготрайната употреба на термометъра.

Термометрите със стъклена тръба за индустриална употреба, които предлагаме се доставят в 3 стандартни дължини, като всяка може да бъде в изпълнение  90° или 135° и в най-различни температурни диапазони в интервала от -30–50°C до 0–600°C. Освен това напълнените с течност термометри с капилярна тръба могат да са с корпуси от месинг, стомана, неръждаема стомана, специални сплави, медно-никелови сплави и множество начини на присъединяване и резби.


В тази категория няма продукти.