Термични предпазни клапани

Термичните предпазни клапани помагат за отстраняване последствията от някои от основните причини за повишаване на налягането – слънчева светлина, дефект в подгревната апаратура, термостати и др. Термичните предпазни клапани се ползват единствено за течности.

Когато се произвеждат промишлени съдове и тръбопроводи, те се проектират за определена температура и налягане, като нивото на пределно налягане подлежи на строг процес на одобрение. От жизненоважно значение е всеки излишък на налягане да се отстрани бързо и безопасно.

Тъй като промишлените съдове обикновено са изложени на външни условия, има голяма вероятност това да се случи особено през топлите месеци.

Предпазните термични клапани са предназначени да освобождават излишното налягане в системата и да се затварят, когато то падне под зададеното налягане.

Моля, имайте предвид, че термичните предпазни клапани са предназначени само за справяне с по-слаби до нормални термични промени, водещи до покачване на налягането и отстраняват малка част от флуида извън системата.

Трябва да се обърне допълнително внимание за коректното намаляване на налягането, в резултат на други инциденти - включително пренапрежения, спиране на захранване и пожари.

Предлагаме термични предпазни клапани от лидера в производството им - още от 1872 г – Bopp & Reuther Group –Австрия – гаранция за вашата сигурност.


За сравнение (0)


Компактен термичен предпазен клапан SI C 13

Универсалният термичен компактен предпазен клапан се ползва за освобождаване на налягането и е в съответствие с PED, DIN / EN и ASME. Той има следните характеристики: 3 възможни размера на корпуса за по-подходящ избор на размер Обхват на налягането за настройване – между 0,3 бара и 400 bar 5 psi до 5800 psi Максимална температу..

Компактен предпазен клапан - за високо налягане Si 0329

Si 0329 е компактен предпазен клапан от неръждаема стомана 1.4571, предназначен за високи налягания. Този тип предпазен клапан има корпус от кована неръждаема стомана и  може да бъде доставен, както с фланцово изпълнение, така и на резба. Предпазният клапан под високо налягане е със седло от износоустойчива стомана (Stellite). Той е ид..

Предпазен клапан - за ниско налягане - за течности - тип Si 2501

Предпазен клапан за ниско налягане за течности Si 2501 Този предпазен клапан за ниско налягане често се използва в приложения, включващи течности и при защита на агрегати за производство на топлина. Предпазният клапан за ниско налягане за течности от тип Si 2501 може да се използва и за пара под ниско налягане и течности до максимум 16 бара..

Показани са 1 до 3 от 3 (1 страници)