Единични шарнирни компенсатори

Единични шарнирни линзови компенсаториЕдиничните шарнирни компенсатори представляват единичен линзов елемент, с краища на заварка или на фланци, плюс шарнирна връзка, която позволява ъглово движение само в една равнина. Шарнирният механизъм е така проектиран, че да издържи пълния натиск на вътрешното налягане.

Единичният шарнирен линзов компенсатор не позволява никакво аксиално движение, но някои типове са със специален слот за втулката на шарнира, така че да се поемат съвсем ограничени аксиални отклонения. Линзовите шарнирни компенсатори с такъв слот не могат да издържат на пълния натиск на налягането, поради което се изисква прецизно и правилно закрепване в тръбната система..

ВЪПРОСНИК ЗА ИЗРАБОТКА НА МЕТАЛНИ КОМПЕНСАТОРИ


За сравнение (0)


Шарнирни компенсатори с краища на заварка

Шарнирните компенсатори с краища на заварка са поемат основно ъглови движения и са изработени от единичен линзов елемент, шарнирна връзка и краища на заварка. Шарнирният механизъм на тези метални компенсатори е проектиран така, че да поема пълния натиск от налягането.Шарнирните компенсатори не поемат аксиални движения, въпреки че някои типове от ша..

Шарнирни компенсатори с краища на фланци

Шарнирните компенсатори с краища на фланци се монтират, за да ограничат поемането на движения от компенсатора само в една равнина. Поради шарнирния си механизъм, този тип метални компенсатори не е способен да поема аксиални движения. Шарнирът на шарнирните компенсатори е така проектиран, че да защитава линзовия компенсатор от усукване на гофрата. Т..

Показани са 1 до 2 от 2 (1 страници)