Полиамид / PA

Използването на висококачествени рециклирани полиамиди (PA6, PA 66) е не само много икономично, но и екологично решение. Този екологичен аспект е отскоро търсен от много компании, особено в автомобилната индустрия, производството на електродомакински уреди, електрически изделия, осветление и производство на мебели. 

Полиамидите имат висока хигроскопичност, но абсорбцията на вода е обратим процес. Те абсорбират при потапяне във вода и излагане на влажен въздух. Количеството вода, което ще се абсорбира, обикновено зависи от времето на излагане, температурата и относителната влажност на въздуха; максималното количество влага, което обикновено се абсорбира е 3,5% (наситеност във въздуха при 23 ° C, 50% относителна влажност). При температурите, използвани за обработка на PA, нивата на влагата могат да предизвикат външни недостатъци и крехкост на готовата част.

Полиамидът се използва в:

Хранителна промишленост
Химическа промишленост
Повдигащи механизми
Производство на хартия
Обща индустрия
Нефтодобив и рафинерии
Електротехника
Минна промишленост
 

Подкатегории

За сравнение (0)


Полиамид 6 на листи

Полиамид 6 на листи

Листи от Полиамид 6  Polyamide 6 (PA 6)  - под формата на листи е най-често срещаният полиамид, който съчетава в себе си балансирана комбинация от всички характеристики на тази група полимери. Влагопоглъщащите свойства и устойчивостта на удар на този материал заслужава внимание, както и издръжливостта му дори при ниски температури..

Полиамид 6  на пръти

Полиамид 6 на пръти

Полиамидни пръти от Полиамид 6  Полиамид 6 на пръти представлява мултифункционална термопластмаса с добри антифрикционни свойства. Полиамидните пръти от Полиамид 6 са плътни, здрави и издръжливи. Прътите от PA6 се използват в производството на части, подложени на високи шокови нива или в трибологични системи. Полиамидните пръти от ..

Полиамид 6 на листи - с масло

Полиамид 6 на листи - с масло

Полиамид 6 на листи - с масло   Листите от Полиамид 6 с масло са инженерна пластмаса с продуктови характеристики, включващи отлични плъзгащи свойства, самосмазващи и подобрени антизалепващи качества. Маслонапълненият Полиамид 6 на плочи е специална формулировка на полиамид 6 с добавен пълнител – течно смазващо вещество, к..

Полиамид 6 на пръти - с масло

Полиамид 6 на пръти - с масло

Полиамид 6 на пръти - с масло   Прътите от Полиамид 6 с масло са инженерна пластмаса с продуктови характеристики, включващи отлични плъзгащи свойства, самосмазващи и подобрени антизалепващи качества. Маслонапълненият Полиамид 6 на пръти е специална формулировка на полиамид 6 с добавен пълнител – течно смазващо вещество, к..

Полиамид 66 на листи

Полиамид 66 на листи

Полиамид 66 (PA 66) на листи     - притежава по-добра твърдост, абразивоустойчиост и термална стабилност на размерите. По отношение на тези аспекти, Полиамид 66 има сигурни предимства в сравнение с Полиамид 6. В сравнение с отлятите типове, Полиамид 66 на листи притежава по-ниска степен на абсорбция на влага. По отношение на всич..

Полиамид 66  на пръти

Полиамид 66 на пръти

Пръти от PA66  Този екструдиран полиамиден материал под формата на пръти, притежава по-добра механична якост, твърдост, износоустойчивост и температуроустойчивост в сравнение с РА6, като същевременно има по-слаба водопоглъщаемост спрямо летите марки полиамид.   Предлагаме индустриално качество пръти от Полиамид 66, което вкл..

Полиамид 6 МOS2 на листи

Полиамид 6 МOS2 на листи

Листи от Полиамид 6 МOS2  Полиамид 6 MOS2 черен на плочи;  Добавката на молибденов бисулфид в полиамид 6 / PA6 дава завишена твърдост, здравина и пространствена стабилност поради кристализиращия ефект. В резултат на тази добавка от MOS2 обаче се намалява ударната здравина на полиамида. Добавянето на молибденов бисулфид към поли..

Полиамид 6 MOS2 на пръти

Полиамид 6 MOS2 на пръти

Пръти от Полиамид 6 MOS2  Добавката на молибденов бисулфид в полиамид 6 / PA6  му придава завишена твърдост, здравина и пространствена стабилност поради кристализиращия ефект. В резултат на тази добавка от MOS2 обаче се намалява ударната здравина на полиамида. Добавянето на молибденов бисулфид към Полиамид 6 води до ..

Полиамид 12 на листи

Полиамид 12 на листи

Полиамид 12 на листи се отличава с добра износоустойчивост и добър коефициент на триене. Полиамидът на плочи тип PA12 е с много ниска плътност в сравнение с останалите инженерни пластмаси - около (1,02 г/см3). Този тип полиамид, под формата на плоскости е много здрав полимер, който лесно издържа високи статични и динамични натоварвания.  ..

Полиамид 12 на пръти

Полиамид 12 на пръти

Полиамидните пръти от PA12 притежават добра износоустойчивост и добри плъзгащи свойства. Полиамидът на пръти тип PA12 е с много ниска плътност в сравнение с останалите инженерни пластмаси - около (1,02 г/см3). Този тип полиамид, под формата на кръгли пръти е много здрав полимер, който лесно издържа високи статични и динамични на..

Показани са 1 до 10 от 10 (1 страници)