Полиамид 6 / PA6

Полиамид 6 /PA6/ - е най-често екструдираният и ползван тип полиамид, който предлага балансирана комбинация от всички типични характеристики на полиамидите. Смекчаващите свойства и ударната якост на Полиамид 6 също заслужават внимание, както и изтегляемостта му дори при ниски температури. Този тип полимер е с лимит на постоянната работна температура до +90°С. Полиамид 6 е с добра абразивоустойчивост, особено към повърхности със сериозни неравности.

В сравнение с останалите пластмаси, например с графитно напълнения полиамид, PA6 е с най-висока степен на абсорбция на влага, по-слабо износоустойчив е и е с по-слабо запазване на размерите. Съществува и лимит за размера на изработваните изделия от Полиамид 6, както и за теглото им, поради особеностите на производствения процес. Накратко по-значимите предимства на Полиамид 6 включват:

  • Добра механична якост
  • Висока ударна якост
  • Добри смекчаващи свойства
  • Добри плъзгащи свойства

Полиамид 6 / PA 6 се използва в:

Хранителна
промишленост
Химическа промишленост
Подемна техника
Хартиена
промишленост
Обща индустрия
Електротехника
Нефтопреработвателна промишленост
Минна индустрия
 
 

За сравнение (0)


Полиамид 6 на листи

Листи от Полиамид 6  Polyamide 6 (PA 6)  - под формата на листи е най-често срещаният полиамид, който съчетава в себе си балансирана комбинация от всички характеристики на тази група полимери. Влагопоглъщащите свойства и устойчивостта на удар на този материал заслужава внимание, както и издръжливостта му дори при ниски температури..

Полиамид 6  на пръти

Полиамидни пръти от Полиамид 6  Полиамид 6 на пръти представлява мултифункционална термопластмаса с добри антифрикционни свойства. Полиамидните пръти от Полиамид 6 са плътни, здрави и издръжливи. Прътите от PA6 се използват в производството на части, подложени на високи шокови нива или в трибологични системи. Полиамидните пръти от ..

Полиамид 6 на листи - с масло

Полиамид 6 на листи - с масло   Листите от Полиамид 6 с масло са инженерна пластмаса с продуктови характеристики, включващи отлични плъзгащи свойства, самосмазващи и подобрени антизалепващи качества. Маслонапълненият Полиамид 6 на плочи е специална формулировка на полиамид 6 с добавен пълнител – течно смазващо вещество, к..

Полиамид 6 на пръти - с масло

Полиамид 6 на пръти - с масло   Прътите от Полиамид 6 с масло са инженерна пластмаса с продуктови характеристики, включващи отлични плъзгащи свойства, самосмазващи и подобрени антизалепващи качества. Маслонапълненият Полиамид 6 на пръти е специална формулировка на полиамид 6 с добавен пълнител – течно смазващо вещество, к..

Полиамид 6 МOS2 на листи

Листи от Полиамид 6 МOS2  Полиамид 6 MOS2 черен на плочи;  Добавката на молибденов бисулфид в полиамид 6 / PA6 дава завишена твърдост, здравина и пространствена стабилност поради кристализиращия ефект. В резултат на тази добавка от MOS2 обаче се намалява ударната здравина на полиамида. Добавянето на молибденов бисулфид към поли..

Полиамид 6 MOS2 на пръти

Пръти от Полиамид 6 MOS2  Добавката на молибденов бисулфид в полиамид 6 / PA6  му придава завишена твърдост, здравина и пространствена стабилност поради кристализиращия ефект. В резултат на тази добавка от MOS2 обаче се намалява ударната здравина на полиамида. Добавянето на молибденов бисулфид към Полиамид 6 води до ..

Показани са 1 до 6 от 6 (1 страници)