Поливинилиден флуорид / PVDF

Поливинилиден флуоридът (PVDF) 

е ценен поради здравината, стабилността на размерите си и уникалните си инженерни свойства. Например ако се нуждаете от полимер, който издържа излагане на сурови термални, химически и ултравиолетови условия, порьозният PVDF на листи и пръти предлага отлична стабилност, подобна на представянето на флуорополимерите от типа на тефлона в същите условия.

Поливинилиден флуоридът PVDF  e прозрачен, полукристален, термопластичен флуорополимер. PVDF под формата на листи и пръти се характеризира с отлична химическа стабилност, без да има недостатъците като по-слаби механични стойности и трудности при обработката, които се срещат при други флуорополимери.

Пластмасата PVDF на листи и пръти представлява екстремно твърд материал, като порьозния PVDF може да се излага на температури от -62 до 149°C. Не се наблюдава оксидиране или термално разрушение при продължителна употреба на температури до около +149°C. Освен пръти и листи, предлагаме PVDF и под формата на отляти форми по заявка.

PVDF пластмасите не се влияят и от дълго излагане на слънчева светлина и други източници на ултравиолетово лъчение. Той запазва свойствата си и при много силен вакуум и гама-лъчение, като е устойчив на повечето киселини и пластмаси. PVDF листите и прътите са отличен избор, там където порьозната стуктура ще бъде изложена на озон и хлор.

PVDF се използва при: 

 
Водопречиствателни съоръжения
Химическа промишленост
 
Медицинска индустрия
 
Електротехника
Обща индустрия
Нефтодобив и рафинерии
  
  Ядрена енергетика 
       

За сравнение (0)


Поливинилиден флуорид / PVDF на листи

Поливинилиден флуорид / PVDF на листи притежава висока еластичност, устойчивост на абразия, износване и избухване. PVDF на листи е устойчив на ултравиолетови и йонизиращи лъчения - като често се използва в атомната енергетика, което не е достижимо за тефлона. Химическата устойчивост и работната температура надвишават тези на полиолефините - по..

Поливинилиден флуорид / PVDF на пръти

Поливинилиден флуорид / PVDF на пръти e една от най-химически устоичивите термопластмаси, известни днес, издържащ от -30°С до +150°С, които имат наистина добра пространствена стабилност и добри трибологични характеристики. PVDF на пръти е негорим, самозагасяващ се тип пластмаса с висока плътност и отлична якост. Той не е с минимален вискозитет..

Показани са 1 до 2 от 2 (1 страници)