Полиетер етеркетон / PEEK

PEEK

e високотехнологичен полукристален полимер. Той има много висока температурна устойчивост - до над +260 °C, но за разлика от други високотемпературни пластмаси, PEEK е стабилен в размерите си при тези високи температури и запазва повечето от оригиналните си характеристики. PEEK листите и прътите могат да функционират успешно за кратко дори до + 300 ° C. Трудно е да се намери сфера, в която полиетеретеркетонът PEEK не е ефективен и не може да бъде използван.

Материалът има отлични трибологични харакеристики, включително работа под много високи скорости. Едно от най-отличителните свойства пред други термопластмаси, е че PEEK запазва отличните си механични свойства, твърдост и не се смачква дори при високи температури, силни химикали и високо налягане.

Благодарение на високата си якост и издръжливост прътите от PEEK и листите от PEEK са често изпползвани, там където е задължителна надеждността и гарантирането на сигурността - например на оборудване за нефтени платформи. PEEK пластмасата притежава уникална якост на опън и якост на огъване и стареене при динамични цикли.

PEEK се използва в:

Хранителна промишленост
Химическа промишленост
Повдигащи механизми
 
Вакуумни приложения
Обща индустрия
Нефтодобив и рафинерии
Електротехника
Минна промишленост
 
 
Водопречиствателни съоръжения

За сравнение (0)


PEEK маркучи тънкостенни

PEEK маркучите от тънкостенен тип са изработени от полимера PEEK, който е добре познат с много високата си степен на твърдост дори при завишени температури. Тънкостенните PEEK тръбички и маркучи са с отлична устойчивост дори при много високи налягания и в много случаи заменят дори неръждаемата стомана. Поради високата си степен на чистота, PEEK..

Листи от PEEK - Полиетер етеркетон

Листи от PEEK - Полиетер етеркетон  Листите от PEEK са с отлична устойчивост на химикали, включително агресивни, устойчиви са на петрол, масла и греси. Химическата устойчивост на PEEK листите е сравнима с устойчивостта на химикали на флуорополимерите, с изключение на няколко съставки - висококонцентрирани киселини и и алкали, хлор, бром, фл..

Пръти от PEEK - Полиетер етеркетон

Пръти от PEEK - Полиетер етеркетон  Прътите от PEEK са с отлична устойчивост на химикали, включително агресивни, устойчиви са на петрол, масла и греси. Химическата устойчивост на PEEK прътите е сравнима с устойчивостта на химикали на флуорополимерите, с изключение на няколко съставки - висококонцентрирани киселини и илкали, хлор, бром, флуо..

Показани са 1 до 3 от 3 (1 страници)