Полиетилен терефталат / PET

PET Полиетилен терефталатът - най-хлъзгавият и издръжлив полимер, който може да издържи на високи натоварвания, в сравнение с останалите инженерни и стандартни полимери.

Поради високата си твърдост, якост и устойчивост на умора на материала, Полиетилен терефталатът се използва широко за замяна на метали, там където е невъзможно да се използва смазване и има сухо триене, както и за опростяване на конструкциите и намаляване на разходите.

Полиетилен-терефталатът под формата на PET пръти и листи може да издържа на температури до +110°C  и за кратко до +170°C. В трибологични системи с умерени темпераури PET листите и прътите успешно заменят полиамидите, полиацетала, със значително подобрение на дълготрайността на употребата им.

PET е устойчив на напукване, има много ниска, практически нула водоабсорбция и отлични електроизолационни свойства. Поради това PET прътите и листите се ползват за производство на изолационни компоненти, за електрически инсталации и електроника. Част от класовете на PET прътите и листите се използват широко в хранително-вкусовата промишленост. Прътите и листите от PET имат добра химическа устойчивост на петрол, масла, греси, алкохоли, етери, слаби киселини и основи, но не са устойчиви на разтворители, кетони, силни киселини и алкални елементи.


За сравнение (0)


Полиетилен терефталат / PЕT на листи

Полиетилен терефталат / PЕT на листи  Според молекулната си структура Полиетилен терефталатът на листи / PET листи - се предполага, както в аморфна, така и в полукристална пластмасова форма. Аморфният тип полиетилен терефталат на листи е силно прозрачен и има по-слаба механична якост, както и по-слаби плъзгащи свойства и слабо износв..

Показани са 1 до 1 от 1 (1 страници)