Поликарбонат / PC

Плътен поликарбонат - листи и пръти

Поликарбонатът е от групата на термопластичните полимери, съдържащи карбонатни групи в химическата си структура.

Поликарбонатът се използва в индустрията и е устойчив и як материал, като някои типове поликарбонат са оптично прозрачни.

Плътният поликарбонат на плочи и листове е отлична алтернатива на стъклото за широк спектър от приложения, тъй като е над 200 пъти по-здрав от стъклото и тежи по-малко от половината.

Една от най-очевидните ползи от използването на плътен поликарбонат е, че е изключително гъвкав. Поликарбонатните детайли могат лесно да се адаптират към извити профили и то с такава лекота, че това може да се направи на място без специално допълнително оборудване.

Предимства на поликарбоната:
  • Прозрачният плътен поликарбонат е с висока якост и термоустойчивост
  • Този материал е с висока степен на прозрачност
  • Безцветният прозрачен поликарбонат /  PC е с ниско обемно тегло
  • Поликарбонатът на листи и пръти е с висока ударна якост, дори при ниски температури
  • Той запазва твърдостта си и стабилността на размерите си в широк температурен диапазон
  • Прозрачният поликарбонат притежава добри електроизолационни свойства
  • Безцветният PC на листи и пръти се обработва и заварява лесно, като полирането му не е трудно
  • Поликарбонатът на плочи и пръти е с умерена химическа устойчивост, като е чувствителен към разтворители и алкални елементи.

Поликарбонатът се използва в:

 
Измервателни уреди
Хранителна промишленост
Медицинска техника
 
Електротехника
Обща индустрия
   

За сравнение (0)


Поликарбонат на листи - напълно прозрачен

Поликарбонатът освен, че притежава заслужена репутация, заради здравината и устойчивостта на удар, притежава предимства заради прозрачността си, подобна на тази на стъклото. В допълнение той е наполовина по-лек и 290 пъти по-здрав. Нашите поликарбонатни листи са с 10 годишна гаранция против пожълтяване, стареене и устойчивост против градушка. &n..

Пръти от поликарбонат / PC

Прозрачните екструдирани поликарбонатни пръти представляват аморфрна термопластмаса с голяма издръжливост и продуктови характеристики, включващи висока стабилност на размерите, слаба влагоабсорбция и отлична твърдост. Дългосрочният температурен диапазон на поликарбонатните пръти варира от -40°C до 115°C, като краткосрочната пикова темп..

Поликарбонат на плоскости - прозрачен с бронзов отенък

Поликарбонатът на плоскости - прозрачен, с бронзов отенък e полимерна плоскост с ултра висока устойчивост на удар и с отлична прозрачност, която прави материала отличен избор за множество приложения. Плочите от поликарбонат с бронзов отенък са практически нечупливи и са продукт с характеристики, включващи устойчивост на външни условия и у..

Поликарбонат на плоскости - прозрачен със сив отенък

Поликарбонатът на плоскости - прозрачен, с леко сив отенък e слънцеустойчива полимерна плоскост с ултра-висока устойчивост на удар и с отлична прозрачност, която прави материала отличен избор за множество приложения. Плочите от поликарбонат с леко сив отенък са практически нечупливи и са продукт с характеристики, включващи устойчивост на ..

Показани са 1 до 4 от 4 (1 страници)