Керамичните високотемпературни тъкани 

 са изградени изцяло от керамични влакна. Те са изплетени от непрекъсваема влакнеста нишка, с диаметър на влакното  - по-голям от 6 µ.

Керамичният плат е изграден от керамични нишки и е подходящи за приложения, в които работната температура не надвишава 1100 °C. Използването на керамичния плат и продуктите от него е много ефективен начин за решаване на различни проблеми, свързани с високотемпературни приложения. Керамичните тъкани показват и отлична химическа стабилност. В керамичния плат е възможно да се вгради инконелна нишка от неръждаема стомана, която придава допълнителна механична здравина на тъканта.

Типични приложения на керамичния плат:

Керамичната тъкан се използва за изолация на тръби, кабели, жици, като основен материал за високотемпературна изолация, огнеустойчиви завеси, изолации за парни и газови турбини, защита за изпускателни системи на двигатели, автомобилна изолация, заваръчни завеси и защита и др.

Спецификация на плата
Варианти на изработка С неръждаема подсилваща нишка от 1.4404
Обща спецификация
Приложение: Керамичната тъкан се използва за изолация на тръби, кабели, жици, като основен материал за високотемпературна изолация, огнеустойчиви завеси, изолации за парни и газови турбини, защита за изпускателни системи на двигатели, автомобилна изолация, заваръчни завеси и защита и др.
Температурен диапазон °С 1,100 °C
Дебелина 1.0 – 3.0 mm
Относително тегло: 740 – 2,000 g/m²
Продуктов лист

Керамичен плат с инконелна нишка

Напиши ревю

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо           Добро

Керамичен плат с метална нишка - 1000 °C

  • Производител: Germany
  • Код: Hakotherm®-1200

Свързани продукти

Керамичен плат със стъклени нишки - до 650°C

Керамичен плат със стъклени нишки - до 650°C

Керамичен плат със стъкло Този материал представлява успешна алтернатива на повечето високотемпературни платове. Той се получава чрез тъкане на множество усукани нишки. Ширината и дебелината на керамичния плат със стъкло, практически се определя от броя на тези нишки. Керамичната тъкан е мека на допир и високоустойчива. Тя е налична в различни..

Tags: Керамичен плат

Бързо изпращане на запитването

Изпратете запитване за по-малко от 15 секунди!

Просто попълнете телефона и емайла си по-долу и ще се свържем с Вас относно запитването Ви!

Телефон:
E-mail:

Налични опции

Изпрати запитване