Леки огнеупорни тухли

Изолационните леки огнеупорни тухли се препоръчват за изолационни приложения, свързани с горещата страна на огнеупорни облицовки, ползвани в пещи, фурни, котли или на гърба на други плътни огнеупорни материали, монтирани по всякакво високотемпературно процесно оборудване. Порьозните леки огнеупорни тухли поемат наполовина от енергията, която твърдите огнеупорни тухли поемат по време на излагане на огън.

Огнеупорните тухли с ниско тегло, които предлагаме са с малка плътност и са изработени от чисти огнеупорни глини и други керамични суровини. Те се обработват много лесно с обикновени инструменти – режат  се бързо, дори с трион, оформят се с длето и могат да се пробиват със свредло. Огнеупорните ни тухли за изолационни нужди притежават висока якост, хомогенна фина структура, слаба топлопроводимост, висока чистота на материала и еднаквост на размерите.

Този тип огнеупорни тухли е с висока порьозност и отлични изолационни свойства. В процеса на изработката и изпичането им, леките огнеупорни тухли се оформят с гъбеста, пореста матрица от въздушни мехурчета, което способства за подобряване на изолационните им качества. 


За сравнение (0)


Леки глинени огнеупорни тухли

Леките глинени огнеупорни тухли  се ползват като вътрешна изолационна облицовка на индустриални пещи и топилни, като втори слой – зад плътните огнеупорни тухли при работна температура от > 1200°C: . Изолационните глинени огнеупорни тухли от този тип се изработват от чиста огнеупорна глина, с добавяне на разпенващ, набъ..

Леки огнеупорни тухли - мулит

Леките огнеупорни тухли  – с мулит  са базирани предимно на алумино-силикатни огнеупорни материали, с отлично представяне особено при високи температури, дължащо се на натуралните суровини за производство на огнеупорни тухли. Размерът на тези огнеупорни тухли от мулит е 230 x 114 x 65 mm или производни, по размер на кли..

Показани са 1 до 2 от 2 (1 страници)