Огнеупорни плочи за камини

Огнеупорните плочи за камини, предимно изработени от вермикулит са огнеупорен продукт, който намира широка употреба като вътрешна облицовка на горивните камери – камини и печки.

Той е новият заместител на така популярните огнеупорни тухли. Произвежда се от естествени минерали слепени и пресовани по определена технология. Максималната температура на която издържат плоскостите е 1100 С°.

Високото качество на продукта се допълва и от възможността да се изолира стените на горивните камери от топлината на огъня и да им се удължи живота. Декорацията на платната може да бъде с форма на тухла, ромб, райе и гладка.

Вермикулитните огнеупорни плочи за камини обикновено се предлагат гладки и релефни, температуроустойчиви – до 1100 С°. Размерите на вермикулитните плочи стандартно са 610/1000/25мм. Плоскостите могат да се режат и обработват с обикновен трион или зеге.


За сравнение (0)


Вермикулитни плочи - до 1100°С - плоски

Тези огнеупорни плочи от вермикулит са изработени от експандиран вермикулит и специални неорганични свързващи вещества, които предоставят високо ниво на устойчивост към високи температури и термален шок. Вермикулитните плочи не представляват риск за здравето на човека и не съдържат азбест, минерални влакна или стъкло. Вермикулитните листи са и..

Вермикулитни плочи - до 1100°С - шарка тип ромб

Вермикулитните плочи тип ромб са идеални за високотемпературна изолация на печки на дърва и камини и предлагат естетичен външен вид. Предлаганите плочи от вермикулит са изключително иновативен продукт и за изпускателни системи, благодарение на техническите си предимства. Вермикулитът на плочи с шарка тип ромб предлага достатъчна твърдост и мех..

Показани са 1 до 2 от 2 (1 страници)