Плътни огнеупорни тухли

Твърдите огнеупорни тухли са много плътни и здрави, но не са добър избор за изолация. Докато изолационните огнеупорни тухли се режат лесно, то твърдите огнеустойчиви тухли се обработват само със специално оборудване за рязане.

Плътните огнеупорни тухли се изработват от огнеупорна глина, с точно балансирано съдържание на пясък и алуминиев оксид. Те са отличен структурен огнеупорен елемент, създаден да издържа на много високи температури, абразия и химическа атака. Твърдите огнеупорни тухли са устойчиви на термични шокове и са с отлична здравина при стайни и високи температури. Устойчивостта им на химически въздействия ги прави много добър избор за химическата индустрия.

Твърдите огнеупорни тухли се ползват заради структурните им качества. Те могат да се монтират от вътрешната страна на високотемпературно оборудване като пещи например, тъй като поемат и пренасят топлината лесно, което ги прави предпочитани при градене на камини, огнища, пещи и др. Освен това предлаганите от нас огнеупорни тухли са и с индустриално приложение за големи топилни пещи, комини, котли – навсякъде където има директен пламък.

Индустриалните приложения на огнеупорните тухли, които предлагаме включват:

- структурни компоненти на пещи и комини – стени, тавани и подове, димоходи и горивни камери, огнеупорна облицовка на ротационни пещи, графитизиращи пещи, пещи за горене на дървени въглища, пещи за горещо поцинковане, въздухоподгреватели, огнеупорни тухли за горивни камери, подове на пещи за бластиране, котли, прахоуловители


За сравнение (0)


Плътни огнеупорни тухли - с високо AL203 съдържание - до 1730°С

Плътни огнеупорни тухли - с високо AL203 съдържание - до 1730°С  Огнеупорност Огнеупорните тухли с високо AL203 съдържание са съвременен огнеупорен материал и притежават огнеупорни качества по-добри от тези на глинените огнеупорни тухли и тухлите с полу-силикатно съдържание, достигайки температурни граници от над 1750~1790℃..

Показани са 1 до 1 от 1 (1 страници)